FTC Budapest IX

MENÜ

Elhunyt Gyarmati Dezső, a Ferencváros legendája

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója.

A miskolci születésű sportember volt az egyetlen olyan játékos, aki öt olimpián szerepelt, ráadásul mind az ötön éremmel gazdagodott: Helsinkiben, Melbourne-ben és Tokióban arannyal, Londonban ezüsttel, Rómában pedig bronzzal, s lett ezzel minden idők legeredményesebb pólósa. Kétszer volt Európa-bajnok csapat tagja is, kétszeres főiskolai világbajnok, nyolcszoros magyar bajnok, a válogatottban 108 alkalommal szerepelt.

Gyarmati Dezső temetéséről a család és a Magyar Vízilabda Szövetség (MVSZ) a későbbiekben intézkedik - olvasható az MVSZ honlapján. (MTI)

 

 Besic lett a legjobb 

Rákosi Gyula és Szűcs Lajos őt választotta meg, a ti szavazataitok még hátravannak.

 

Az MTK elleni mérkőzésen is megválasztotta a mérkőzés legjobb hazai futballistáját klubunk két legendája, Rákosi Gyula és Szűcs Lajos. Korábbi kiválóságainknak nem volt könnyű dolguk a döntésnél, ám végül védelmünk oszlopa, Muhamed Besic mellett döntöttek.

A legjobb játékosnak járó elismerést a Puebla egyik igazgatója, Berkes Zoltán adta át a mérkőzést követően.
- Rendkívül megtisztelő, hogy a Ferencváros legendái engem láttak a legjobbnak – mondta Besic. – Mozgalmas meccs volt, amelyen többen is remek teljesítményt nyújtottak az együttesünkből, így külön öröm ez az elismerés. A jövőben is azon leszek, hogy Rákosi Gyula és Szűcs Lajos nekem szavazzák meg a díjat.

 

Menü

Szavazás

Bajnok lesz a csapat?
Nem
Igen
Asztali nézet